روسیه به عنوان کشور همجوار ایران فرصت مناسبی برای صادرات در اختیار تجار ایرانی فراهم کرده است.به همین دلیلی صادرات به روسیه برای بازرگانان ایرانی به دلیل نزدیکی احتمالا بسیار سود اور است. اما در عین حال صادرات به روسیه نیز چالش های مخصوص به خودش را دارد.بدیهی است که صادرات موفق بسیار سودآور است اما این موضوع همیشه صدق نمی کند.در صورتی که بسیاری از فوت و فن های تجارت و بازرگانی را ندانید نه تنها یرای شما سودآور نیست بلکه شما متحمل ضرر های هنگفتی خواهید شد.بنابراین می توان گفت بسته به نوع کشوری که برای تجارت انتخاب کرده اید حتما مسائل و مشکلاتی پیش روی شما خواهد بود.

 

مراحل صادرات به روسیه


۱- بازاریابی: طبیعی است که اولین مرحله ازصادرات کالا بازاریابی باشد. شناخت بازار خارجی، بررسی نیازها و راه های نفوذ به آن، بررسی آمار های رسمی کشور مربوطه و کسب اطلاعات کامل از خریداران و استعلام خدماتی که ارائه می دهند، از دست آوردهای مهمی است که شما در بازاریابی هدفمند باید به ان دست یابید.بازاریابی اصل اول در صادرات کالا به شمار می رود.

۲- صدور پروفرما (پیش فاکتور) : ارسال پیش فاکتوریکه در آن مشخصات کامل کالا و اطلاعات فروشنده در آن درج شده است و برای خریدار ارسال می شود.

 ۳- تهیه و تدارک و بسته بندی : بسته بندی کالای صادراتی باید طبق قوانین جاری بسته بندی و توافقی که با خریدار صورت گرفته است انجام شود.

۴- تعیین قیمت صادراتی : صادر کننده برای نرخ گذاری کالای صادراتی خود باید به کمیسیون نرخ گذاری ( متشکل از نمایندگان وزارت بازرگانی، مرکز توسعه صادرات (سازمان توسعه تجارت فعلی)، وزارت صنایع، گمرک ایران و بانک مرکزی ) مراجعه و نرخ کالای خود را تعین کند.

۵- کسب مجوز صدور از ارگانها و سازمانهای ذیربط : بعد از بررسی های بازاریابی باید مجوز صادرات کالا ازوزارتخانه های صنعتی، کشاورزی و یا بازرگانی کسب شود. (در حال حاضر فقط برای صدور کالای خاصی این مجوز نیاز است)

۶- اظهار کالا به گمرک : کالا به گمرک منتقل شده ، اظهارنامه خروج آن تنظیم شده و پس از بررسی و بازرسی بسته بندی آن ، پلمپ شده و جواز خروج دریافت می شود.

۷- عقد قرارداد حمل و بیمه : صادرکننده برای تامین امنیت کالا و بیمه کردن محصول تا رسیدن به مقصد به یک شرکت بیمه حمل و نقل بین المللی مراجعه و کالای خود را بیمه می کند.

۸- دریافت گواهی بازرسی کالا : این گواهی که معمولاً مورد درخواست خریدار است توسط موسساتی که موارد توافق طرفین قرار گرفته است صادر می شود.

۹- صدور فاکتور و اخذ گواهی مبدا : صادرکننده در این مرحله باید فاکتور فروش کالای خود را صادر و به تایید اتاق بازرگانی محل برساند و اتاق بازرگانی گواهی مبدأ کالا را صادر خواهد نمود.

۱۰- ارسال کالا: صادرکننده جواز خروجی را به شرکت حمل و نقل تحویل می دهد و شرکت مزبور براساس آن، بارنامه حمل صادر و کالا را از گمرک بارگیری و به مقصد حمل می کند.

 

برای تجربه صادرات موفق کالا به کشور های خارجی لازم است هریک از مراحل 10 گانه فوق در نهایت دقت انجام شود و اگر در انجام هرکدانم از این مراحل نقصی وجود داشته باشد، صادرات میوه یا هر محصول دیگری سود اوری به دنبال ندارد.

 

مشکلات صادرات به روسیه


برای اینکه صادرات به روسیه شما سود آور باشد لازم است شناخت دقیقی از مشکلات پیشرو برای تجارت با روسیه داشته باشید تا بتوانید به ترین تدابیربرای مرتفع کردن این مشکلات را اتختذ کنید. مشکلات صادرات به روسیه را می توان به صورت زیر برشمرد

  • بالا بودن هزینه حمل و نقل کالا
  • نبود کامیون و کانتینر با تجهیزات کافی مانند یخچال
  • هزینه بالای کالای تولید شده در ایران
  • برندسازی نامناسب محصول
  • عدم شناسایی بازار هدف

بازار هدف روسیه همانند کشور های عربی و افغانستان نیست. روسیه کشوری توسعه یافته است بنابراین برای بدست آوردن جایگاه مناسب کالا و محصولات ایرانی از جمله میوه و محصولات کشاورزی نیاز به برنامه ریزی دقیق، شناسایی درست بازار، فعالیت مستمر و آینده نگری در ارتباط با اقلام صادراتی و جلب اعتماد شرکت های داخلی روسیه است.

تمایل روس ها بای ارتباط با شرکت های داخلی در کشور خودشان که پول معملاتی آن ها یکسان (روبل ) است باعث می شود که روس ها تمایل زیادی برای برقراری رابطه تجاری با سایر کشور ها از جمله ایران نداشته باشند. اما از طرفی نیاز روسیه به محصولات کشاورزی و غذایی آن ها را ناچار به دریافت محصولات غذایی از سایر کشور ها کرده است. از این رو فرصت مناسبی برای صادرات میوه، سبریجات و سایر مصولات برای صادرات به روسیه وجود دارد و شرکت های ایرانی می توانند از این فرصت نهایت استفاده را داشته باشند.

برای مشاوره در زمینه مشکلات صادرات به روسیه می توانید از مشاوران گروه بازرگانی ولگا با بیش از 5 سال سابقه در زمینه صادرات میوه و مواد غذایی به روسیه کمک بخواهید. 

 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Aaron Michael حرفای من با خودم راه های کسب درامد خانگی هیئت ورزشی روستایی و بازیهای بومی ،محلی کاشمر خوش آمدید شرکت معماری اُرچین سئو سایت